Ontwikkelingen

Arbeidsrecht staat nooit stil. Ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo door onder meer wetswijzigingen of uitspraken van de Hoge Raad. Wat betekent dit concreet voor uw onderneming?

Arbeidsovereenkomsten

Blijf op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen op het gebied van arbeidsconflicten, waaronder ontslag (op staande voet) en de aanzegvergoeding.

Loon en vergoedingen

Wanneer is een loonstop terecht? En hoe voorkom je bijvoorbeeld een loonsanctie? Lees onze blogs voor tekst en uitleg bij recente ontwikkelingen en uitspraken.

Vrije dagen en verlof

Hoe los je een geschil over vakantiedagen of bijzonder verlof rechtmatig op? En wat betekenen ontwikkelingen zoals de (tijdelijke) RVU-versoepeling voor uw werknemers? 

Arbeidsongeschiktheid

Blijf op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen op het gebied van onder meer burn-outpreventie, langdurig ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid.

Reorganisatie

Hoe leid je een faillissement of doorstart juridisch in goede banen? Is bijvoorbeeld de pre-packmethode aanvaardbaar? En hoever reikt de herplaatsingsplicht voor werkgevers?

Arbeidsconflicten

Is de allocatiefunctie een voorwaarde voor het bestaan van een uitzendovereenkomst? En in welke situatie mag bijvoorbeeld een arbeidsovereenkomst ontbonden worden?

Ontslagrecht

Wanneer gaat de bedenktermijn bij een beëindigingsovereenkomst lopen? En wat zijn in een dergelijke situatie onder meer de implicaties van het schriftelijkheidsvereiste?

Vakbonden en ondernemingsraden

Welke rechten en plichten genieten OR-leden vanuit arbeidsrechtelijk perspectief? En hoe staat de EOR tot de lokale OR? Dit en meer leest u in onze blogs.

Podcast

Hier vindt u alle afleveringen van CLINT | Littler Explains!

Littler

Hier vindt u alle updates en nieuwsartikelen over Littler.