(Mis)kwalificatie van ZZP, uitgelegd! Podcast

orange-corner-2-001

(Mis)kwalificatie van ZZP, uitgelegd! Podcast

In aflevering 8 van seizoen 2 zijn niet één, maar twee bekende stemmen bij ons aan tafel: Sander en Dennis. Misschien heb je hen eerder gehoord, aangezien Sander en Jasper onlangs samen een andere podcast hebben opgenomen, en Dennis is al een vaste gast in de show.

Vandaag bij Clint Littler Explains! onderzoeken we het dringende probleem van de miskwalificatie van zelfstandigen en het huidige handhavingsbeleid van de Nederlandse belastingdienst. Deze onderwerpen ondergaan aanzienlijke ontwikkelingen, en het is cruciaal om op de hoogte te blijven van de laatste wijzigingen.

We bespreken het verschil tussen contracteren en dienstverband, en de risico’s en gevolgen van het verkeerd classificeren van arbeid. Bijvoorbeeld, een aannemer (in het Nederlands: “zelfstandige zonder personeel” (ZZP)), verleent diensten op basis van een dienstverleningsovereenkomst, wat aanzienlijk verschilt van traditionele arbeidscontracten. Miskwalificatie kan verstrekkende gevolgen hebben met betrekking tot belastingbetalingen en sociale premies.

We verkennen ook de effecten en uitkomsten van jurisprudentie, zoals de Deliveroo-zaak. Het wetsvoorstel gerelateerd aan deze kwestie ontving meer dan 480 reacties tijdens de internetconsultaties, wat vertragingen veroorzaakte bij de indiening bij de Tweede Kamer.

Luister terwijl wij een inzichtelijk overzicht geven van deze belangrijke kwesties, en praktische adviezen en updates bieden over wat werkgevers en zelfstandigen moeten weten om deze uitdagingen effectief te navigeren. Mis deze informatieve aflevering niet die de complexiteit van de Nederlandse arbeidswetgeving verduidelijkt!

Ontdek CLINT | Littler Explains! op jouw favoriete podcast platforms:

Spotify

Apple Podcast

Podbean

Vind een overzicht van alle CLINT | Littler Explains! podcastseries hier.

Let op deze podcast is in het Engels.

orange-corner-2-004

Over de auteur

Jasper Hoffstedde

+31 (0)6 280 24 654

jh@clintlittler.com

orange-corner-2-004

Over de auteur

Dennis is founding partner van CLINT. Hij studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam en werd in 1999 beëdigd als advocaat. Voordat Dennis zich in 2016 aansloot bij CLINT, was hij als partner verbonden aan het advocatenkantoor HDK en daarvoor Amsterdamse kantoor van Greenberg Traurig LLP. Daar gaf hij leiding aan de arbeidsrechtsectie.

Dennis Veldhuizen

+31 (0)6 261 12 757

dv@clintlittler.com

Laatste nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Bekijk alle artikelen op onze blog.

Plan een adviesgesprek.

orange-corner-2-002
orange-round-corner-2-002

Een second opinion nodig? Of sparren over een casus? Kom in contact met een van onze arbeidsrecht advocaten of mediators.