Collectief Ontslag? De Wet Melding Collectief Ontslag Explained!

orange-corner-2-001

Collectief Ontslag? De Wet Melding Collectief Ontslag Explained

CLINT | Littler Explains! Podcast Seizoen 2 Aflevering 5 – Collectief Ontslag? De Wet Melding Collectief Ontslag Explained!

In Aflevering 2 van Seizoen 5 bespreken podcasthost Jasper Hoffstedde en een van zijn collega’s een interessant onderwerp in het arbeidsrecht. De luisteraar krijgt eenvoudige en praktische tips over hoe hij het beste uitdagende situaties kan aanpakken.

Vandaag presenteren we Aflevering 5: Collectief Ontslag? De Wet Melding Collectief Ontslag Uitgelegd! – met Wouter Engelsman.

Wouter onderzoekt het scenario waarin een werkgever voor uitdagingen staat en overweegt de arbeidsovereenkomsten op grote schaal te beëindigen via collectief ontslag. Hij duikt in de complexiteit van collectief ontslag binnen ons gereguleerde ontslagsysteem, met een focus op de Wet Melding Collectief Ontslag.

Sluit je aan bij Wouter en Jasper terwijl ze de algemene richtlijnen voor beëindiging van de arbeidsovereenkomst bespreken, de rol van ondernemingsraden en inzichten in de Nederlandse Wet Melding Collectief Ontslag.

Waar kun je de podcast beluisteren? Je kunt CLINT | Littler Explains! vinden op populaire podcastplatforms zoals:

Spotify

Apple Podcast

Podbean

Vind een overzicht van alle CLINT | Littler Explains! podcastseries hier.

Let op deze podcast is in het Engels.

orange-corner-2-004

Over de auteur

Jasper Hoffstedde

+31 (0)6 280 24 654

jh@clintlittler.com

orange-corner-2-004

Over de auteur

Wouter is founding partner van CLINT. Hij studeerde staats- en bestuursrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen en is sinds 1 januari 2005 werkzaam als advocaat. Hiervoor was Wouter partner bij HDK en was hij werkzaam bij HVG (EY), waar hij leiding gaf aan de Amsterdamse arbeidsrechtsectie. Wouter heeft meerdere bijdragen in arbeidsrechtelijke handboeken verzorgd, publiceert met regelmaat in vaktijdschriften en is een frequent spreker op congressen en seminars.

Wouter Engelsman

+31 (0)6 810 51 925

we@clintlittler.com

Laatste nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Bekijk alle artikelen op onze blog.

Plan een adviesgesprek.

orange-corner-2-002
orange-round-corner-2-002

Een second opinion nodig? Of sparren over een casus? Kom in contact met een van onze arbeidsrecht advocaten of mediators.