Uitbannen van Discriminatie op de Werkplek, Uitgelegd! – CLINT | Littler Explains! Podcast

orange-corner-2-001

Uitbannen van Discriminatie op de Werkplek, Uitgelegd! - door Eric van Dam

CLINT | Littler Explains! Podcast Seizoen 2 Aflevering 4 – Uitbannen van Discriminatie op de Werkplek, Uitgelegd!

Luister naar de podcast met host Jasper Hoffstedde en zijn collega’s die zich verdiepen in een boeiend onderwerp binnen het arbeidsrecht en luisteraars praktische tips bieden om intelligent om te gaan met uitdagende situaties. In de aflevering van vandaag, Seizoen 2 Aflevering 4, verheldert Eric van Dam  de complexiteiten van discriminatie op de werkplek.

Discriminatie op de Werkplek: Een Juridisch Perspectief
Discriminatie is een wijdverspreid probleem dat geen plek zou mogen hebben in onze samenleving, laat staan op de werkplek. EU- en Nederlandse wetgeving nemen een duidelijk standpunt in tegen discriminatie en benadrukken de onverdraagzaamheid ervan in professionele omgevingen. Ons doel vandaag is om dit cruciale onderwerp te belichten, de juridische aspecten te verkennen en te bespreken hoe werkgevers, werknemers en de overheid een cruciale rol spelen in het creëren van een inclusieve werkplek met gelijke kansen.

Gelijkheid Beleven, Inclusiviteit Bevorderen
Ontdek waarom discriminatie geen plaats heeft in een moderne werkplek en leer over de verantwoordelijkheden die werkgevers dragen om een veilige en gezonde werkomgeving voor iedereen te waarborgen. Eric van Dam geeft inzichten in het bevorderen van een cultuur zonder discriminatie en het implementeren van effectieve maatregelen.

Luister nu voor waardevolle inzichten en verrijk jezelf met kennis!
Je kunt de CLINT | Littler Explains! Podcast vinden op de populaire platforms en deelnemen aan het gesprek over het creëren van een werkomgeving waar diversiteit wordt gevierd en discriminatie wordt verbannen.

Spotify

Apple Podcast

Podbean

Vind hier een overzicht van alle CLINT | Littler Explains! Podcasts.

orange-corner-2-004

Over de auteur

Jasper Hoffstedde

+31 (0)6 280 24 654

jh@clintlittler.com

orange-corner-2-004

Over de auteur

Eric is founding partner van CLINT. Hij studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit Utrecht. Eric werd in 2003 beëdigd als advocaat en was werkzaam bij Greenberg Traurig LLP. Voordat hij CLINT opzette bekleedde hij diverse directiefuncties in de kledingindustrie. Als directielid en advocaat in dienstverband had hij een voortrekkersrol in de sterke internationale groei van modeketen Suitsupply. Daarnaast is Eric mediator.

Eric van Dam

+31 (0)6 101 72 222

evd@clintlittler.com

Laatste nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Bekijk alle artikelen op onze blog.

Plan een adviesgesprek.

orange-corner-2-002
orange-round-corner-2-002

Een second opinion nodig? Of sparren over een casus? Kom in contact met een van onze arbeidsrecht advocaten of mediators.