CLINT | Littler Explains! Podcast – Aflevering 6

orange-corner-2-001

Aflevering #6 – Fixed Term Employment Explained! - door Wouter Engelsman

CLINT | Littler Explains! Podcast Aflevering 6 – Fixed Term Employment Explained! Vers van de (audio)pers! 

Elke twee weken bespreken podcast host Jasper Hoffstedde en een van zijn collega’s een interessant onderwerp in het arbeidsrecht. De luisteraar krijgt makkelijke en praktische tips hoe hij lastige situaties het beste kan aanpakken. Vandaag presenteren we aflevering #6 – Fixed Term Employment Explained! – door Wouter Engelsman. Let wel, de voertaal is Engels.

Bepaalde tijd biedt flexibilitieit
Het Nederlandse arbeidslandschap kent een dikke flexibele laag van bijna 2,6 miljoen werknemers, die voor bepaalde tijd in dienst zijn. Dit kan heel goed het gevolg zijn van het ontbreken van de “employment at will”-doctrine en het strenge ontslagrecht voor arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd. Voor onze Amerikaanse luisteraars klinkt flexibele tewerkstelling voor bepaalde tijd misschien als onbegrijpelijk taal. In deze podcast laat Wouter zijn licht schijnen over de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd.

Wat wordt er besproken?
Wouter legt de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd uit van A tot Z. Met welk doel en hoe sluit je de overeenkomst, wat zijn mogelijkheden – en beperkingen – voor een proeftijd en waar moet je rekening mee houden bij de beëindiging van de overeenkomst.

Waar is de podcast te luisteren?
Je vindt CLINT | Littler Explains! op de bekende podcastkanalen, zoals:

Spotify

Apple Podcast

Google Podcast

Podbean

Vind hier een overzicht van alle CLINT | Littler Explains! podcast series

orange-corner-2-004

Over de auteur

Jasper Hoffstedde

+31 (0)6 280 24 654

jh@clintlittler.com

orange-corner-2-004

Over de auteur

Wouter is founding partner van CLINT. Hij studeerde staats- en bestuursrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen en is sinds 1 januari 2005 werkzaam als advocaat. Hiervoor was Wouter partner bij HDK en was hij werkzaam bij HVG (EY), waar hij leiding gaf aan de Amsterdamse arbeidsrechtsectie. Wouter heeft meerdere bijdragen in arbeidsrechtelijke handboeken verzorgd, publiceert met regelmaat in vaktijdschriften en is een frequent spreker op congressen en seminars.

Wouter Engelsman

+31 (0)6 810 51 925

we@clintlittler.com

Laatste nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Bekijk alle artikelen op onze blog.

Plan een adviesgesprek.

orange-corner-2-002
orange-round-corner-2-002

Een second opinion nodig? Of sparren over een casus? Kom in contact met een van onze arbeidsrecht advocaten of mediators.