Podcast CLINT | Littler Explains! Aflevering 4

orange-corner-2-001

#4 – Sickness and Reintegration Explained! – door Tanya van Nieuwstadt

 

Vers van de (audio)pers! CLINT | Littler Explains! – Sickness and Reintegration Explained!

Elke twee weken bespreken podcast host Jasper Hoffstedde en een van zijn collega’s een interessant onderwerp in het arbeidsrecht. De luisteraar krijgt makkelijke en praktische tips hoe hij lastige situaties het beste kan aanpakken. Vandaag presenteren we aflevering #4 – Sickness and Reintegration Explained – door Tanya van Nieuwstadt. Let wel, de voertaal is Engels.

Ziekte; de plichten en verplichtingen van partijen

Wanneer een werknemer ziek of anderszins arbeidsongeschikt is, is het meest verstrekkende gevolg voor de werkgever, dat de werknemer minimaal 2 jaar ontslagbescherming geniet. Uiteraard dient deze wettelijke bescherming een doel, namelijk om de werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen, wat in wezen voor beide partijen gunstig is. Een onderliggend doel, is te voorkomen dat de werknemer afhankelijk wordt van steun van de overheid. Beide partijen zijn verplicht zich actief in te zetten voor de re-integratie van de werknemer. Doet de werkgever dit niet, dan riskeert hij een derde jaar loondoorbetaling en een gebrek aan inspanningen van de werknemer kan leiden tot verlies van het recht op loon.

Wat wordt er besproken?

Tanya legt uit wat je als werkgever moet doen om aan voornoemde wettelijke verplichting te voldoen. Zo voorkom je een derde jaar loondoorbetaling. Uiteraard worden ook de verplichtingen van de werknemer uitgelegd en vervolgens de pressiemiddelen die een werkgever kan inzetten om de werknemer aan zijn verplichting te laten voldoen.

Waar is de podcast te luisteren?

Je vindt CLINT | Littler Explains! op de bekende podcastkanalen, zoals:

Spotify

Apple Podcast

Google Podcast

Podbean

orange-corner-2-004

Over de auteur

Jasper Hoffstedde

+31 (0)6 280 24 654

jh@clintlittler.com

orange-corner-2-004

Over de auteur

Als arbeidsrechtadvocaat heeft Tanya specifieke ervaring in complexe arbeidszaken zoals bedrijfsherstructureringen, bonusgeschillen en (collectieve) ontslagen. Daarnaast is Tanya gespecialiseerd in de problematiek rondom zieke werknemers. Tanya geeft regelmatig lezingen op diverse arbeidsrechtseminars en webinars en geeft (postdoctorale) cursussen over een breed scala aan arbeidsrechtsrechtelijke onderwerpen. Voor haar komst bij CLINT | Littler was Tanya onder meer werkzaam bij DLA Piper en Van Doorne.

Tanya van Nieuwstadt

tvn@clintlittler.com

Laatste nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Bekijk alle artikelen op onze blog.

Plan een adviesgesprek.

orange-corner-2-002
orange-round-corner-2-002

Een second opinion nodig? Of sparren over een casus? Kom in contact met een van onze arbeidsrecht advocaten of mediators.