Podcast CLINT | Littler Explains! Aflevering 2

orange-corner-2-001

#2 – Het beëindigingsbeding explained! – door Fleur van Lieshout

 

Vers van de (audio)pers! CLINT | Littler Explains! – The Termination Clause Explained!

Elke twee weken bespreken podcast host Jasper Hoffstedde en een van zijn collega’s een interessant onderwerp in het arbeidsrecht. De luisteraar krijgt makkelijke en praktische tips hoe hij lastige situaties het beste kan aanpakken. Vandaag presenteren we aflevering #2 – The Termination Clause Explained! – door Fleur van Lieshout. Let wel, de voertaal is Engels.

Het beëindigingsbeding

Het beëindigingsbeding lijkt eenvoudig en rechttoe rechtaan; je roept het beding in en beëindigt het dienstverband, toch? Voor de werknemer is dat inderdaad het geval, maar als de werkgever wil beëindigen zonder instemming van de werknemer, dan moet de werkgever eerst een hoepel door. Hij heeft dan de plicht om de reden van beëindiging, de zogenaamde redelijke grond, te onderbouwen.

Wat wordt er besproken?

In deze aflevering legt Fleur uit wat de bovengenoemde verplichting inhoudt voor de werkgever. Ook komen andere manieren om de arbeidsovereenkomst te beëindigen aan bod, waarbij het niet nodig is om de redelijke grond te onderbouwen. In de 60 second recap worden de belangrijkste aspecten van het beëindigingsbeding op een rijtje gezet. Tot slot, als je je afvraagt waarom je het beëindigingsbeding überhaupt zou opnemen in de arbeidsovereenkomst, blijf dan luisteren tot het eind voor het praktische advies van Fleur. 

Waar is de podcast te luisteren?

Je vindt CLINT | Littler Explains! op de bekende podcastkanalen, zoals:

Spotify

Apple Podcast

Google Podcast

Podbean

orange-corner-2-004

Over de auteur

Jasper Hoffstedde

+31 (0)6 280 24 654

jh@clintlittler.com

Laatste nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Bekijk alle artikelen op onze blog.

Plan een adviesgesprek.

orange-corner-2-002
orange-round-corner-2-002

Een second opinion nodig? Of sparren over een casus? Kom in contact met een van onze arbeidsrecht advocaten of mediators.