Podcast CLINT | Littler Explains! Aflevering 1

orange-corner-2-001

#1 – Non-compete clauses, explained! – door Eric van Dam

 

Vers van de (audio)pers! CLINT | Littler presenteert haar nieuwe podcastserie CLINT | Littler Explains!

Het komende kwartaal bespreken podcast host Jasper Hoffstedde en een van zijn collega’s elke twee weken een interessant onderwerp in het arbeidsrecht. De luisteraar krijgt makkelijke en praktische tips hoe hij lastige situaties het beste kan aanpakken. Vandaag presenteren we aflevering #1 – Non-compete clauses, explained! – door Eric van Dam. Let wel, de voertaal is Engels.

Het non-concurrentiebeding

In arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd met een persoon van 18+ kan schriftelijk een non-concurrentiebeding worden overeengekomen. Voor arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd gelden aanvullende voorwaarden. Deze zijn streng, wat vaak leidt tot nietigheid of vernietigbaarheid van het beding.

Wat wordt er besproken

Wil je zeker weten dat je een redelijk en – belangrijker nog – afdwingbaar non-concurrentiebeding bent overeengekomen en wil je weten hoe de rechter de belangen van beide partijen afweegt bij een overtreding daarvan? Of vraag je je af wat nu precies het verschil is tussen het non-concurrentiebeding en het relatiebeding? Vandaag is Eric je deskundige, hij geeft een spoedcursus over het non-concurrentiebeding waarbij ogenschijnlijk tegenstrijdig, maar correcte jurisprudentie aan bod komt. Aan het einde worden de belangrijkste elementen nog eens aangehaald in de 60 second recap.

Waar is de podcast te luisteren?

Je vindt CLINT | Littler Explains! op de bekende podcastkanalen, zoals:

orange-corner-2-004

Over de auteur

Jasper Hoffstedde

+31 (0)6 280 24 654

jh@clintlittler.com

Laatste nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Bekijk alle artikelen op onze blog.

Plan een adviesgesprek.

orange-corner-2-002
orange-round-corner-2-002

Een second opinion nodig? Of sparren over een casus? Kom in contact met een van onze arbeidsrecht advocaten of mediators.