Evaluatie-onderzoek WWZ: ontslagwet haalt slechts 2 van de 13 doelstellingen

orange-corner-2-001

Evaluatie-onderzoek WWZ

In een gisteren verschenen rapport van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en de Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA), wordt een vernietigend oordeel geveld over de nieuwe ontslagwet die vorig jaar in werking is getreden. Slechts 2 van de 13 door minister gestelde doelstellingen zijn behaald.

Enkel de doelstellingen om de rechtsgelijkheid bij ontslag te vergroten en de ontslagvergoedingen te beperken, zijn behaald.

De overige doelen, zoals het vereenvoudigen van het ontslagrecht, het versterken van de positie van werknemers met een tijdelijk contract, het flexibiliseren van de arbeidsmarkt en het bevorderen van rechtszekerheid, zijn bij lange na niet gehaald.

Hoewel de conclusies in het rapport anders doen vermoeden, biedt de WWZ wel degelijk mogelijkheden om ontslag te realiseren. Daarbij zijn een goede dossieropbouw en het naleven van de regels essentieel. Wanneer het spoorboekje wordt gevolgd, is ontslag zelfs goedkoper te realiseren dan voor de inwerkingtreding van de WWZ. CLINT is u daarbij uiteraard graag behulpzaam.

Bekijk het volledige rapport hier.

Juridisch advies nodig?

Kom in contact met een van onze arbeidsrecht advocaten of mediators. 

orange-corner-2-004

Over de auteur

CLINT | Littler

+31 20 8200 330

info@clintlittler.com

Laatste nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Bekijk alle artikelen op onze blog.

Plan een adviesgesprek.

orange-corner-2-002
orange-round-corner-2-002

Een second opinion nodig? Of sparren over een casus? Kom in contact met een van onze arbeidsrecht advocaten of mediators.