RvC als Governance VAR Explained! – CLINT | Littler Explains! Podcast

orange-corner-2-001

De RvC als Governance VAR Explaind! - door Dennis Veldhuizen.

CLINT | Littler Explains! Podcast Season 2 Aflevering 1 – De RvC als Governance VAR Explained! Vers van de (audio)pers!

Seizoen 2 is begonnen en daarin bespreken podcast host Jasper Hoffstedde en een van zijn collega’s een interessant onderwerp in het arbeidsrecht. De luisteraar krijgt makkelijke en praktische tips hoe hij lastige situaties het beste kan aanpakken. Vandaag presenteren we seizoen 2 aflevering #1 – De RvC als Governance VAR – door Dennis Veldhuizen. Let wel, de voertaal is Nederlands.

De RvC en Corporate Social Responsibility
De wet kent in feite aan de Raad van Commissarissen (RvC) een toezichthoudende en adviserende rol toe. Bij de vervulling van deze taken dient de RvC zich tevens te richten op het belang van de vennootschap en de aan de vennootschap verbonden belanghebbenden. Tegenwoordig wordt er van ondernemingen verwacht dat ze zich inzetten voor zogenaamde corporate social responsibility (maatschappelijk verantwoord ondernemen). Dit betekent dat de waardering van de onderneming in grote mate afhankelijk is van de invloed die zij uitoefent, onder andere op de mensen binnen de organisatie. Dit heeft ook betrekking op de rol van de RvC. In hoeverre is de RvC verantwoordelijk is voor een preventieve aanpak bij grensoverschrijdend gedrag.

Wat wordt er besproken?
Dennis heeft een artikel geschreven over De RvC als Governance VAR in de aanpak van grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. De rol van de RvC is eigenlijk wat onderbelicht in dit hele speelveld. We bespreken in deze podcast de rol van de RvC, grensoverschrijdend gedrag, goed werkgeverschap, welke middelen heeft de RvC tot zijn beschikking en kunnen zij eventueel verantwoordelijk gehouden worden voor misstanden.

Waar is de podcast te luisteren?
Je vindt CLINT | Littler Explains! op de bekende podcastkanalen, zoals:

Spotify

Apple Podcast

Podbean

Vind hier een overzicht van alle CLINT | Littler Explains! podcast series

orange-corner-2-004

Over de auteur

Jasper Hoffstedde

+31 (0)6 280 24 654

jh@clintlittler.com

orange-corner-2-004

Over de auteur

Dennis is founding partner van CLINT. Hij studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam en werd in 1999 beëdigd als advocaat. Voordat Dennis zich in 2016 aansloot bij CLINT, was hij als partner verbonden aan het advocatenkantoor HDK en daarvoor Amsterdamse kantoor van Greenberg Traurig LLP. Daar gaf hij leiding aan de arbeidsrechtsectie.

Dennis Veldhuizen

+31 (0)6 261 12 757

dv@clintlittler.com

Laatste nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Bekijk alle artikelen op onze blog.

Plan een adviesgesprek.

orange-corner-2-002
orange-round-corner-2-002

Een second opinion nodig? Of sparren over een casus? Kom in contact met een van onze arbeidsrecht advocaten of mediators.